Ingatlanfejlesztési projekt indul

Ingatlanfejlesztést előkészítő munkákra kapott támogatást a Magyar Cserkészszövetség. Magyarország legnagyobb ifjúságnevelő mozgalma vissza nem térítendő állami támogatáshoz jutott a jelenleg romos állapotban lévő kecskeméti, miskolci, valamint a nagykovácsi területén lévő, még felújításra váró ingatlanok terveinek elkészítésére, csaknem 400 millió forint összegben.

A Cserkészszövetség tervei szerint az ingatlanok felújításával azt a célt szeretné elérni, hogy Magyarország ismert és elismert ifjúságnevelő mozgalma legyen, ehhez megfelelő hátteret tudjon nyújtani a vidéki ingatlanok kialakításával, ahol egyebek mellett képzéseket, konferenciákat, cserkésztalálkozókat tartanának a helyi cserkészközösségek működésének fenntartása illetve fejlesztése céljából. Az ingatlanok mindezeken túl helyet adhatnak majd más szervezetek rendezvényeinek, képzéseinek, konferenciáinak is.

A fenti ingatlanok tekintetében tervezési feladatokra kerül sor (helyszíni igényfelmérés, kutatás, állagfelmérés, funkciólista, megvalósíthatósági tanulmány, tervezési program). Ezen szakasz sikeres lezárását követően lesz csak lehetőség a kivitelezésre, amennyiben az előtanulmányok, tervek ezt megfelelően alátámasztják. A rendelkezésre álló összeg 394 729 200 forint.

A támogatás alapját képezi a Magyar Cserkészszövetség mindenkori Kormánnyal kötött stratégiai megállapodása.

A folyamatról az alábbi oldalakon lehet tájékozódni.