Wattay-épület

Wattay-épület (C)

A műemléki, restaurált irodaépület teljes kiadható területe több mint 140 m2, amely hat önálló helyiséget (20 m2, 5 m2, 26 m2, 13 m2, 12 m2, 23 m2, 41 m2) tartalmaz. 
A 41 négyzetméteres helyiség különlegessége a több, mint két méter szélességű fából készült, restaurált kapu (mögé nyitható üvegajtókat helyeztünk), amely természetes fénnyel árasztja el a teret és akár nagyobb tárgyak beemelését is lehetővé teszi. Ebben az épületben is megtalálható a teakonyha és az akadálymentes vizesblokk is. Az épület a főbejárathoz képest a harmadik (szélső) helyen áll, önálló bejárattal rendelkezik.

A kastélyterület a Wattay családtól 1828-ban került a Teleki családhoz, amikor Wattay Borbála és Roth Tamás lánya hozzáment gróf Teleki József koronaőrhöz. Később a Telekiek keze alatt épült át a kastély klasszicista stílusban, majd a Tisza család örökölte tovább egy újabb házassággal, amikor Teleki József unokája, Teleki Júlia Tisza Lajoshoz ment feleségül. Az épület tisztelegve az eredeti tulajdonosok előtt, a Wattay nevet kapta.