Pályázati kiírások

A Magyar Cserkészszövetség a 100%-os tulajdonában lévő Cserkészingatlanok Nonprofit Kft.-t bízta meg a Teleki-Tisza-kastélykomplexum üzemeltetésével és vagyonkezelésével. A Nonprofit Kft. önálló gazdasági tevékenységet végez, ügyvezetője a Magyar Cserkészszövetség elnökségével egyeztetve, de saját hatáskörben jogosult szerződést kötni és a területet teljeskörűen hasznosítani.

Bérelhető helyiségek a Teleki-Tisza-kastélypark történelmi épületegyüttesében

A Teleki-Tisza-kastélypark területén, három épületben kínálunk exkluzív környezetben, díszkertre néző helyiségeket, amelyek a főútról könnyedén elérhetőek. Ezek az épületek a kastély történelmi épületegyütteséhez tartoztak, ezért nem bontottuk le, hanem új funkciót kaptak a komplexum részeként. Teljes körű rekonstrukción estek át, megtörtént a teljes belső és külső felújításuk is. Ahol az örökségvédelem megkívánta, eredeti állapotban, de a mai kor igényeinek megfelelően állítottuk vissza az építészeti emlékeket.

Az alábbi részleteket tesszük közzé a bérelhető helyiségekkel kapcsolatban

 • Bérleti díj irányár: nettó 8 Eur / négyzetméter + a négyzetméterre eső rezsiköltség / hó (A bérleti díj megállapítása egyedi megbeszélés alapját is képezi, a bérelni kívánt terek nagyságától, időtartamától függően. Házanként külön víz- és gázmérőóra biztosított.) Az önálló teakonyhával, és/vagy mosdóval rendelkező helyiségek bérlése esetén a négyzetméteráron felül előreláthatólag nettó +5.000 Ft/hó/helyiség díjat számítunk fel, valamint +3000 Ft rezsiköltség hozzájárulást. Nem kizárólagos használat esetén nettó 2.900Ft/hó hozzájárulást kérünk a teakonyha esetében.
  Egybefüggő terek (pl. folyosó, vizesblokk, stb.) bérlése esetén a teljes négyzetméter adódik össze, hiszen ezek kizárólagos használatba kerülnek.
 • Takarítási és minden egyéb egyedi szolgáltatás külön megállapodás alapján történik. Az irodatereket berendezés nélkül, üresen adjuk át, a mosdók – teakonyhák bútorral felszereltek, használatra készek. (Bérlőink számára a lehető legnagyobb szabadságot és legkevesebb központi kötelezettséget szeretnénk előírni.)
 • Díjmentes belső, állandó parkolót minden bérlő számára egyet biztosítunk alapértelmezettként. (Ezen felüli parkolók bérlésére nettó 1500Ft/hó díjért lesz lehetőség szükség esetén.) Természetesen vendégparkolókat díjmentesen biztosítunk.
 • Irányadó tevékenységek: nevelési, oktatási, kulturális, környezetvédelmi, természetvédelmi, állatvédelmi, műemlékvédelmi, hagyományőrző, egészségvédelmi, sport, szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi, euro-atlanti integrációs, kisebbségvédelmi területek (természetesen más tevékenységeket is befogadunk).
 • Várható kaució: két havi bérleti díj összege
 • Várható beköltözés: 2017. december
 • A bérlésre vonatkozóan fairplay szabályzat lesz érvényben:
  • A gépkocsibeállók elsősorban munkaidőben történő parkolásra alkalmasak, P+R, vagy több napos folyamatos idejű parkolás nem engedélyezett. Parkolás kizárólag személygépkocsival, vagy motorkerékpárral lehetséges.
  • Fenntartjuk a jogot, hogy az átlagosnál nagyobb ügyfélforgalmat bonyolító vállalkozások esetében plusz resziköltség hozzájárulást kérjünk.
  • A park természetesen séta, séta közbeni megbeszélés céljára használható, de az üzleti célú tevékenység külön megállapodás tárgyát képezi (pl. szabadtéri foglalkozás, irodán kívülre tervezett üzleti tevékenység).

A helyiségek foglalását követően az értékelés során az alábbi szempontokat vesszük figyelembe (elsősorban, de nem kizárólagosan):

 1. Megajánlott bérleti díj nagysága
 2. Bérelni kívánt helyiségek száma (egész épület/több helyiség/egy helyiség)
 3. Szerződéskötés időtartama
 4. Tevékenység
 5. Nagykovácsihoz (vagy a környező településekhez) köthető tevékenység, helyi vállalkozás, helyben lakó személy, vagy a kastély rendezvényfunkcióit kiegészítő, támogató munkakör

További információkért kérem írjon a kastely-iroda@mcssz.hu címre!

A Nagykovácsiban található irodaépületekbe elsősorban hosszútávú bérlőket várunk, akik tevékenységüket nyugodt és inspiráló, zöld környezetben szeretnék végezni. Az épületek felújítása során kiemelt figyelmet fordítottunk használható terek létrehozására, de figyelembe kellett vennünk az örökségvédelem előírásait is. A Magyar Cserkészszövetség fenntartja a jogot, hogy kizárólag az értékrendjével azonosulni tudó, a kastély és a Szövetség hírnevét nem sértő, átlátható vállalkozásokat fogadjon be a területre és e tekintetben önállóan, indoklás nélkül döntsön.

Az épületek mellett található kastélyépületben képzések, tréningek, rendezvények, esküvők is helyet kapnak majd. A kastélyban lehetőség lesz a tréningtermek, de akár a bálterem bérlésére, sőt az egész épület, vagy épp a park igénybevételére is. Természetesen irodabérlőink elsőbbséget élveznek a komplexum épületeinek, szolgáltatásainak használata, bérlése során.

Tájékoztató kiadványunk innen letölthető!