Királyfalvi-épület

A kastély mögött bújik meg az oktatási épület, amit a 60-as években azért húztak fel az elefántos torony mellett, hogy a kastély területén még 40 erdészgyereket helyezhessenek el, és ne kelljen hóban-szélben-fagyban hosszú gyalogutat megtenniük az iskoláig.

Ennek az épületnek a felújítására került sor elsőként, miután a Magyar Cserkészszövetség átvette a Nagykovácsi Kastélypark Komplexumot. 2016-ban 3D nyomtatókkal, CNC gépekkel, lézervágókkal felszerelt műhely nyílt benne, ahol felnőttek és gyerekek is teret kapnak a fejlődésre, az alkotásra, a modern gyártástechnológiák megismerésére. A műhely a ezen a helyszínen 2017. közepén bezárt. Az épületet továbbra is oktatási, nevelési, tréning célra szeretnénk hasznosítani.

Felújítás

Sikeresen lezárult a teljes körű felújítás első szakasza a Nagykovácsi Kastélypark „I” épületénél. Megtörtént a KEOP-5.5.0/A/12-2013-0270-es azonosítószámú Támogatási Szerződésben szereplő munkák átadás-átvétele. Ebben a szerződésben az oktatási épület komplex épületenergiai felújítására kapott támogatást a Magyar Cserkészszövetség az Európai Uniótól az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA).