Helyiségbérlés

Bérelhető helyiségek a Teleki-Tisza-kastélypark történelmi épületegyüttesében

Jelenleg nincs elérhető bérelhető irodahelyiség a kastélyparkban. 

A Teleki-Tisza-kastélypark területén, négy épületben kínálunk exkluzív környezetben, díszkertre néző helyiségeket, amelyek a főútról könnyedén elérhetőek. Ezek az épületek a kastély történelmi épületegyütteséhez tartoztak, ezért nem bontottuk le, hanem új funkciót kaptak a komplexum részeként. Teljes körű rekonstrukción estek át, megtörtént a teljes belső és külső felújításuk is. Ahol az örökségvédelem megkívánta, eredeti állapotban, de a mai kor igényeinek megfelelően állítottuk vissza az építészeti emlékeket.

Az alábbi információk szolgálnak irányadóként a bérelhető helyiségekkel kapcsolatban

 • Bérleti díj irányár: min. nettó 4500 Ft / négyzetméter (mérettől, bérelt helyiségek számától függően) + a négyzetméterre eső rezsiköltség / hó. A számlázás, szerződéskötés forint alapon történik, valamint az általunk kiállított számla tárgyi adómentes (0% ÁFA tartalmú).
 • Rezsiszámítás: házanként külön áram-, víz- és gázmérőóra biztosított, ami alapján az elszámolás az adott helyiségre vetítve, méretarányosan történik. A szemétszállítás fix tétel, ezen felül a rezsibe számíthat az internet, tűzjelző készenléti díj, és igény szerint a kivonuló szolgálat díja.
 • Amennyiben erre lehetőség van, vagy természeténél fogva a bérelt helyiségekkel együtt adható csak ki a mosdó, vagy konyha, úgy a bérleti díjon felül plusz nettó 5.000 Ft/hó/helyiség díjat számítunk fel.
  Nem kizárólagos használat esetén, a bérelt helyiséghez tartozó mosdó (vagy ha az adott házban van elérhető konyha) esetében nettó 3.000 Ft/hó/helyiség hozzájárulást kérünk.
  Egybefüggő terek (pl. adott teremhez tartozó, használatra átadott folyosó) bérlése esetén a teljes négyzetméter adódik össze, hiszen ezek is használatba kerülnek.
 • A bérelt helyiségek 0-24 elérhetőek, használhatóak. A gépjárművel való beállás, parkolás hétköznap 07:00-18:00 között lehetséges, gyalogosan 0-24 megközelíthető a helyiség.
 • Takarítási és minden egyéb egyedi szolgáltatás külön megállapodás alapján történik. Az irodatereket berendezés nélkül, üresen adjuk át, a mosdók – teakonyhák bútorral felszereltek, használatra készek. (Bérlőink számára a lehető legnagyobb szabadságot és legkevesebb központi kötelezettséget szeretnénk előírni.)
 • Díjmentes belső, állandó parkolót minden bérlő számára egyet biztosítunk alapértelmezettként (egy parkoló alatt egy személy egy telefonos sorompónyitási lehetőségét és egy gépjármű parkolását értjük). Ezen felüli parkolók bérlésére nettó 1500 Ft/hó díjért van lehetőség szükség esetén. Természetesen ideiglenes célú vendégparkolókat díjmentesen biztosítunk (a vendégeket a bérlő engedi be a területre).
 • Irányadó tevékenységek: nevelési, oktatási, kulturális, környezetvédelmi, természetvédelmi, állatvédelmi, műemlékvédelmi, hagyományőrző, egészségvédelmi, sport, szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi, euro-atlanti integrációs, kisebbségvédelmi területek (természetesen más tevékenységeket is befogadunk).
 • Elsősorban elenyésző, vagy kis vendégforgalommal rendelkező bérlőket keresünk.
 • Kaució: két havi bérleti díj összege
 • Első beköltözés: 2018. I. negyedév.
 • A bérlésre vonatkozóan fairplay szabályzat lesz érvényben:
  • A gépkocsibeállók csak munkaidőben történő parkolásra alkalmasak, főkapu zárását követően, P+R, vagy több napos folyamatos idejű parkolás nem engedélyezett. Parkolás kizárólag személygépkocsival, vagy motorkerékpárral lehetséges.
  • Fenntartjuk a jogot, hogy az átlagosnál nagyobb ügyfélforgalmat bonyolító vállalkozások esetében plusz resziköltség hozzájárulást kérjünk.
  • A park természetesen séta, vagy a rendes ügymenethez tartozó megbeszélés céljára használható, de az üzleti célú, vagy csoportos – külön szervezett tevékenység külön megállapodás tárgyát képezi (pl. szabadtéri foglalkozás, tábor, irodán kívülre tervezett üzleti fogadás).

A helyiségek foglalását követően az értékelés során az alábbi szempontokat vesszük figyelembe (elsősorban, de nem kizárólagosan):

 1. Megajánlott bérleti díj nagysága,
 2. Bérelni kívánt helyiségek száma (egész épület/több helyiség/egy helyiség),
 3. Szerződéskötés időtartama,
 4. Tevékenység,
 5. Nagykovácsihoz (vagy a környező településekhez) köthető tevékenység, helyi vállalkozás, helyben lakó személy, vagy a kastély rendezvényfunkcióit kiegészítő, támogató munkakör,
 6. A vállalkozás székhelye, vagy telephelye Nagykovácsiba legyen bejelentve és helyben adózzon; valamint a vállalkozás átlátható, köztározásmentes legyen.

További információkért kérem írjon a kastely-iroda@mcssz.hu címre!

A Nagykovácsiban található irodaépületekbe elsősorban hosszútávú bérlőket várunk, akik tevékenységüket nyugodt és inspiráló, zöld környezetben szeretnék végezni. Az épületek felújítása során kiemelt figyelmet fordítottunk használható terek létrehozására, de figyelembe kellett vennünk az örökségvédelem előírásait is. A Magyar Cserkészszövetség fenntartja a jogot, hogy kizárólag az értékrendjével azonosulni tudó, a kastély és a Szövetség hírnevét nem sértő, átlátható vállalkozásokat fogadjon be a területre és e tekintetben önállóan, indoklás nélkül döntsön.

Az épületek mellett található kastélyépületben képzések, tréningek, rendezvények, esküvők is helyet kapnak majd. A kastélyban lehetőség lesz a tréningtermek, de akár a bálterem bérlésére, sőt az egész épület, vagy épp a park igénybevételére is. Természetesen irodabérlőink elsőbbséget élveznek a komplexum épületeinek, szolgáltatásainak használata, bérlése során.

Tájékoztató kiadványunk innen letölthető!