Filmek

Ötvös Csöpi Nagykovácsiban

Hogy milyen lehetett a kastély belülről a múlt rendszerben, azt az Elvarázsolt dollár című filmben lehet megtekinteni, miután Ötvös Csöpi szerepében Bujtor István itt pattan ki egy rendőrségi kockaladából, hogy nem sokkal később leleplezze a víztoronyban üzemelő illegális pénznyomdát. A rendszerváltás után a TV2 szappanoperájának külső jeleneteit vették fel a parkban, így a kastély lett a Jóban rosszban Csillagvirág klinikája. Néhány évvel ezelőtt a Rucomil című szatírát forgatták itt, ebben bolondokházát faragtak a kastélyból, amit Pindroch Csaba vezet és Koltai Róbert minisztériumi szakértőként ellenőriz.

Elvarázsolt dollár

A fővároshoz közeli kastély, ami egészen 2008-ig folyamatosan használatban volt, többször is ideális forgatási helyszínnek bizonyult. Az Elvarázsolt dollárban komoly helikopteres üldözési jelenet indul a parkból, miután a kastélyban Ötvös Csöpi megtalálja a pénzhamisító cselszövő feleségét, majd leleplezi az illegális pénznyomdát az épület melletti toronyban. A Bujtor Istvánnal és Kern Andrással forgatott 1985-ös filmben egy balatoni kastélyt helyettesített a nagykovácsi Teleki-Tisza-kastély. A filmből az is kiderül, hogy a 80-as években az egykor elegáns folyosót lambéria borította, és néhol a falat szemmagasságig zöldre festették a kor iskolai divatjának megfelelően.

Jóban rosszban

A rendszerváltás után 2005-től a kastély a Jóban rosszban című szappanopera Csillagvirág klinikáját játssza, de csak a külső jeleneteket fogatják itt.

Rucomil

A kastélyban vették fel a 2014-es Rucomil című szatírát is, ami annak ellenére, hogy egy 24 perces diplomafilm, erős színészgárdát vonultatott fel. Itt a kastély egy elmegyógyintézetnek adott helyet, ahol Pindroch Csaba és Elek Ferenc kezelték többek között Mucsi Zoltánt, amíg meg nem érkezett az ellenőrzés a minisztériumi szakértő, Koltai Róbert személyében. Mivel itt a belső terekben is fogattak, a jelenetekben látszik többek között az épségben maradt 1945 előtti falépcső, és a retro kollégiumi fürdő.